Ontdek Bonaire
Bonaire is wereldberoemd om zijn fantastische duikmogelijkheden en staat regelmatig hoog in de ranglijsten als mooiste Caribbean duiklokatie in de wereld.

Het eiland is omringd door koraalriffen, die heel eenvoudig te bereiken zijn via de west- en zuidzijde van het eiland.Verder is de kustlijn van het eiland als beschermd natuurgebied verklaard, dit om de vissen en het koraal te beschermen. Bonaire is tevens ieder jaar erkend als één van de beste snorkelbestemmingen.Het koraalrif rondom het onbewoonde eiland Klein Bonaire is uitzonderlijk goed onderhouden en trekt duikers, snorkelaars en watersporters aan.
 Bonaire is ook beroemd om zijn flamingo’s. Flamingo’s worden naar het brakwatergebied gelokt, dat kleine garnalen bevat. Dit is het hoofdbestanddeel van het eten van flamingo’s.

Het Washington Slagbaai National Park, dat in het noorden van het eiland ligt, is een ecologisch beschermd natuurgebied. De hoogste berg op Bonaire, de Brandaris, bevind zich in dit park en biedt een schitterend uitzicht over het hele eiland.Lac Bay, (ook Lac Cai of Lac Cay genoemd) aan de oostkant van het eiland, is een windsurfersparadijs. Lokale bewoners zoals Taty en Tonky Frans staan in de top 5 van de wereld als freestyle windsurf professionals.Als laatste, Atlantis Beach, op het westelijk deel van het eiland, is de lokale kitewindsurfplaats.

Meer informatie over het klimaat, de valuta, het verkeer en het Slagbaai Nationaal Park vind je onder de foto's.

Klimaat

Bonaire staat bekend om zijn continue aangename klimaat. De aarde heeft in miljoenen jaren vele veranderingen ondergaan en Bonaire tenslotte de goede ingrediënten gegevendie het eiland tot een heerlijk paradijs maken.

Het recept voor een warm, winderig, droog en zonnig klimaat.

De locatie van Bonaire: dde breedtegraad van Bonaire is dicht bij de evenaar, ongeveer 12 graden noordelijk. Dit betekent ongeveer 12 uur daglicht gedurende het hele jaar.

Luchttemperatuur: met een gemiddelde temperatuur van 28.7 °C in 2017, hebben ze zeker reden tot lachen. De dagelijkse fluctuatie in temperatuur is 10 Fahrenheit. De hoogste temperatuur in 2017 was 34,2 °C en de laagste temperatuur was 20,5 °C.

Watertemperatuur: de watertemperatuur is gemiddeld 25,6-28,9 °C, met een zicht van meer dan 30 meter en bereikt dikwijls een diepte van zo’n 50 meter.

Neerslag: lichte neerslag van 700mm gemiddeld, waarvan 65% van oktober tot januari valt.

Zonneschijn: "de zon schijnt, het weer is heerlijk". De zon van Bonaire schijnt gemiddeld 67,5% in het hele jaar.

Luchtvochtigheid: gemiddeld 79%.

Topography: het eiland is zo gevormd, dat het grootste deel beschermd is voor de oostenwind.

Wind: op Bonaire heerst regelmatig een oostelijke Passaatwind met gemiddeld 25 km/u of 13,5 knopen. Dit zorgt voor een interessante positie enerzijds de ruwe windkant van Bonaire ten oosten van het eiland, en anderzijds de rustige lijzijde aan de westkust. Dit betekent dat aan de westkust, waar ook de hoofdstad Kralendijk ligt een lichte bries voorkomt, wat perfect is voor het duiken. Deze condities zijn  niet alleen voor mensen heerlijk, maar het zorgt er ook voor dat het koraalrif zich goed kan ontwikkelen. 

Denk eraan, dat Bonaire een klein eiland is, waardoor het weer snel kan omslaan, maar dan ook weer snel voorbijtrekt. In het algemeen kan je  voornamelijk zon verwachten, soms onderbroken door enkele wolken en af en toe wat motregen. Maar verwacht altijd het onverwachte!

Valuta

De lokale valuta zijn Amerikaanse dollars. ATM-automaten zorgen voor uw cashgeld. Er is er één aanwezig bij het vliegveld.

Vervoer

De beste manier om u over het eiland te bewegen, is om een auto te huren. We bieden u 10 % korting op een huurauto van Bonaire Rent a Car. Het rijden op het eiland is simpel, er zijn geen verkeerslichten en de maximum snelheid is 40 km/uur in de bebouwde kom en 60 km/uur buiten de bebouwde kom. Let op: ezels en geiten hebben altijd voorrang, evenals fietsers.

Nationale Parken

Beroemd om het leven in zee, heeft Bonaire enkele nationale parken. Washington Slagbaai National Park beslaat 1/3 van het eiland, de mangroves aan de oostelijke kant zijn erg belangrijk voor het ecologische systeem van Bonaire. Het onbewoonde Klein Bonaire is ook een nationaal park. Er zijn minsens 180 soorten vogels te zien op Bonaire. De ongerepte grotten met hun spectaculaire stalagmieten en stalagtieten worden door een gezonde populatie vleermuizen bewoond.